Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 24 listopada 2024 01:32

Catering dietetyczny - wyrabianie się z zamówieniami

Nowoczesny catering dietetyczny w sporym mieście to realizowanie dziesiątek, a nawet setek zamówień w skali dnia. Mowa tu dokładnie o tym, że część zamówień realizuje się dla klientów przy stolikach, a tę drugą część dla tych co liczą na catering dietetyczny z dostawą. Każdy z tych klientów ma pewne wymagania, czyli część z nich znaczne, a ta druga część raczej typowe, ale normą jest to, że zamówienia te trzeba realizować na standardzie, czyli na poziomie akuratnym.
  • 21.02.2024 15:57
  • Autor: Grupa tipmedia
Catering dietetyczny - wyrabianie się z zamówieniami

Dlatego mistrzowie kuchni, którzy nie pracują dość dokładnie lub dostatecznie szybko raczej nie poradzą sobie w sporym mieście. Inni pracownicy też mają nie łatwe zadanie, bo jedzenie pudełkowe trzeba dostarczać do klientów o wyznaczonej przez nich porze i w tym też tkwi problem, bo klient może być w domu tylko wtedy i tylko wtedy odebrać konkretne dietetyczne danie. Właśnie z tej przyczyny inni pracownicy często muszą czuwać nad tym, by dostawca dostał konkretne posiłki w pudełkach o wyznaczonej godzinie i by dotarł pod wskazane adresy dokładnie wtedy, gdy klient może odebrać swoją dietę pudełkową. Takie zgranie w czasie nie jest łatwym, jeśli dana restauracja realizuje nawet ponad sto zamówień w skali dnia, bo ktoś jeszcze musi czuwać nad tym, by dana restauracja miała odpowiednie zapasy warzyw i mięs w lodówkach.

Catering dietetyczny- stali klienci i stałe dostawy.

Dla restauracji zajmujących się cateringiem dietetycznym i cateringiem dietetycznym z dostawą najlepsze są jasne sytuacje, czyli robienie stu dostaw dziennie i to za każdym razem jakiegoś stałego menu i to dla stałych klientów i klientek. Taka klarowna sytuacja to spory plus, bo wtedy łatwiej jest kupować owoce, warzywa i mięsa niezbędne do tej diety pudełkowej, ale taka idealna sytuacja to raczej sytuacja trudno osiągalna, bo stali klienci na dietę pudełkową z dostawą to tylko część zamówień, a te inne zamówienie to te pojedyncze, których jest wiele i dotyczą różnych potraw. Często jest to zdrowe jedzenie pudełkowe, choćby ze względu na modę, ale inna część klientów szuka raczej tylko tej smacznej przekąski i nie zwraca uwagi na modę powiązaną z daną dietą, bo taki klient liczy na coś smacznego, a nie na coś zdrowego. Takich klientów nie brakuje, bo zamawiają coś smacznego, po to by obejrzeć sobie mecz z czymś smacznym i z piwem w dłoni. dlatego catering dietetyczny z dostawą, czyli ta dieta pudełkowa zaliczana do zdrowej i modnej jest jedynie częścią menu wielu sporych restauracji i tak pozostanie jeszcze przez wiele lat, bo ludzie mają zróżnicowane potrzeby jeśli chodzi o jedzenie pudełkowe z dostawą, czyli w tym konkretnym przypadku preferencje zmieniają się dopiero wtedy gdy dana osoba chce schudnąć lub dopasować dietę do częstych wizyt w siłowni, którą wybiera po to, by lepiej wyglądać.

promocja w FitApetit

Ciekawe artykuły:
- dieta low Fodmap
- dieta dash
- dieta atkinsa

Czy restauracje oferujące catering dietetyczny są tymi lepszymi?

Blisko kilkanaście lat temu pojawiła się moda na catering dietetyczny, czyli na zdrowe jedzenie z restauracji i na to, które wielu klientów często robi sobie samodzielnie. Czasy się rzecz jasna zmieniły, a moda na zdrowe posiłki urosła w siłę i właśnie dlatego ludzie częściej wybierają te lepsze posiłki. Ta moda wpłynęła też na duże i na te średnie restauracje ze sporych miast. Jednym słowem każda z takich restauracji oferuje dietetyczne dania, czyli catering dietetyczny i catering dietetyczny z dostawą. W tym nie ma obecnie nic dziwnego, ale łączy się tę modę z portalami społecznościowymi, czyli każda licząca się mała, średnia i duża restauracja ze sporego miasta istnieje na jednym z portali społecznościowych lub na kilku jednocześnie. Klienci stali i okazyjni śledzą te profile i często komentują fotki z nowymi dietetycznymi daniami w menu, czyli panuje taka luźna wymiana opinii o ofercie. Tego typu trafne opinie czasami są nawet powodem do zmodyfikowania menu. Taka modyfikacja może mieć miejsce, choć sugestia klienta to dopiero początek, bo potem dyskutują nad nią mistrzowie kuchni wraz z szefem i innymi pracownikami, a dana sugestia klienta odnośnie dania dietetycznego trafia na próbę do menu, czyli na jakieś trzy miesiące. Sytuacja tego rodzaju czasami ma miejsce w realnym życiu.

Artykuł sponsorowany